NEN 2580 inmeting

Wat is NEN 2580?

NEN 2580 is de Nederlandse norm om de inhoud en oppervlakte te bepalen van een gebouw. Diverse soorten oppervlakten worden in de norm beschreven die samen de totale inhoud en oppervlakte bepalen. Het is de basis van alle metingen die in vastgoed gedaan worden.

Waarom inmeten volgens NEN 2580 normering?

Met deze meting wordt uw woning zeer precies ingemeten. Hierdoor weet u zeker hoeveel meters u nu daadwerkelijk gaat kopen of al in handen heeft. In het verleden ontstond er nog al eens verwarring over bijvoorbeeld gemeenschappelijke ruimten, schuine wanden op zolder of de ruimte onder de trap. Wat werd nu wel of wat werd niet meegenomen in de berekening? U weet precies waar u aan toe bent. Het biedt u een stukje zekerheid en transparantie waardoor de beslissing voor een bezichtiging makkelijker te maken is. Als u op het punt staat om uw object te verkopen, heeft u altijd de juiste informatie in handen om potentiële kopers te overtuigen.

Hoe gaat een NEN 2580 meting in zijn werk?

Tijdens de uitvoering gaan we stapsgewijs te werk om zeker te weten dat we alles meenemen. We beginnen bij de bovenste woonlaag en zo werken we naar beneden tot en met de eventuele externe bergruimtes. Per woonlaag bepalen we hoeveel meters er in welke categorie vallen. Zodra we elke woonlaag hebben opgemeten, wordt per categorie de afzonderlijke meters bij elkaar opgeteld en wordt het totaal vastgelegd. indien gewenst verwerken wij dit op tekening.

Naast de NEN 2580 inmeting, maken wij vervolgens ook de tekeningen die u als opdrachtgever kunt gebruiken.

Voor informatie over Nederlandse normen (NEN), ga naar de website van NEN.
Heeft u vragen? Wij staan u graag te woord.
Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak of voor een offerte.

NEN-2580