Kostenraming van nieuwbouw of verbouw

Verbouwingsplannen?

U heeft een relatief oude woning gekocht en u wilt deze (deels) gaan verbouwen of u bent voornemens om een aanbouw te realiseren zodat de woning voldoet aan al uw wensen.
Het budget van de verbouwing wordt bepaald door wat u kan lenen bij de bank of de overwaarde op uw verkochte woning en eventueel spaargeld. Maar wat kost verbouwen nu eigenlijk en wat bepaalt deze kosten? Een onafhankelijke kostenraming geeft u inzicht in alle kosten!

De bouwsector (woningbouw) en de woningverkoop floreert. Er worden meer woningen ontwikkeld dan voorheen, er liggen enorme plannen bij de overheden en er heerst nog altijd een woningtekort (meer vraag dan aanbod). Daarnaast staat de rente erg laag en verwacht wordt dat dit de komende tijd niet zal veranderen. Het is momenteel dus interessant om geld te lenen. De structuurvisie Wonen Zuid Limburg is inmiddels achterhaald en verschillende Gemeentes hanteren deze niet meer.

Bovenstaande stimuleert enorm om een woning te kopen en om een lening (bouwdepot) af te sluiten om de woning vervolgens helemaal naar eigen smaak te laten verbouwen. Gezien het feit dat de bouw juist nu zo floreert, liggen ook de prijzen aanzienlijk hoger. Niet alleen de inkoop van de materialen maar ook de zogenoemde staartkosten van een aannemer liggen hoger.

Wat kost een verbouwing?

Omdat de prijzen tussen verschillende aannemers enorm kunnen verschillen in deze tijd is het van belang dat offertes op een realistische met elkaar worden vergeleken. Hier is kennis voor nodig.

PF-Consultancy adviseert u in deze belangrijke fase door een kostenraming op te stellen die volledig is afgestemd op uw wensen. Hierdoor krijgt u een realistisch beeld van de bouw- of verbouwingskosten. Wij stellen een kostenraming te allen tijde volledig onafhankelijk op. Het is vervolgens aan u om op basis van de kostenraming een aannemer te selecteren.

PF-Consultancy treedt in dit proces volledig onafhankelijk op.
De opdrachtgever is uiteraard vrij in de uiteindelijke keuze van een aannemer.
Indien gewenst kan PF-Consultancy hierin adviseren.

Verbouwing bouwkosten